Vaalipopulismia vai oikeita ratkaisuja?

Mitä yhteistä on aluevaaleilla ja bensanhinnalla? Vastaus: ei yhtään mitään. Eduskunnan suurin oppositiopuolue yrittää harhauttaa äänestäjää halpamaisella tempulla, vaikka aluevaaleissa päätetään ihmisen elämän kannalta kaikista tärkeimmistä asioista: sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista eli ihmisen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Aluevaltuuston tulee keskittyä olennaiseen, kuten hoitoon pääsyn helpottamiseen, nuorten mielenterveysavun parantamiseen, ikäihmisten palvelujen turvaamiseen ja päihdeongelman ratkaisemiseen.

Hyvinvoinnin ja terveyden haasteet ovat Päijät-Hämeessä todellisia. Ne näkyvät muun muassa siinä, että muuhun maahan verrattuna meillä on paljon vaikeasti työllistyviä sekä koulutuksen ulkopuolelle jääneitä nuoria. Myös maakunnan koulutustaso on valtakunnallisen keskiarvon alapuolella.

Heikko taloudellinen asema, ylisukupolvinen huono-osaisuus, työttömyys ja koulutustaso vaikuttavat oikeastaan kaikkeen ihmisen elämässä – aina terveellisistä elintavoista eliniänodotteeseen asti.

Tarvitsemme kestäviä ratkaisuja Päijät-Hämeen sote-haasteiden voittamiseksi. Koulutus ja työ sekä elämänlaadun parantaminen ovat parhaita lääkkeitä. Tarvitsemme myös laadukasta ennaltaehkäisyä sekä päihde- ja mielenterveystyötä.

Kysymys on erittäin tärkeistä ja vakavista asioista. Kannattaa siis miettiä tarkkaan kenelle äänensä antaa.

Pekka Komu, Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja, Lahden kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja ja aluevaaliehdokas (sd)

Kommentit

Jätä kommentti