Pekka Komu

Olen Pekka Komu, Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja, Lahden kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja ja ammatiltani liiketoimintakehittäjä. Olen saanut kehittää Lahtea 13 vuotta vastuullisissa luottamustehtävissä niin kaupunginvaltuustossa kuin lautakunnan, kaupunginhallituksen ja valtuustoryhmän johdossa. Sote-asiat ovat minulle tuttuja toimittuani Päijät-Soten yhtymäkokouksen varapuheenjohtajana.

Lähdin mukaan aluevaaleihin, koska kaikista ihmisistä on pidettävä huolta. Haluan, että tärkeimmät arvot oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo toteutuvat päätöksenteossa.

Vaaliteemani
1. Hoitoon pääsy – palveluiden tulee olla tarjolla niitä tarvitseville. Jonot lyhyemmiksi, paino perusterveydenhuoltoon ja lisää osaavaa henkilökuntaa.

2. Ikäihmisten palvelut –maakunnan väestö ikääntyy, ja sille on annettava erityshuomiota. Meidän tulee taata ihmisarvoinen ja hyvä elämä kaikille.

3. Nuorten mielenterveys – olen erittäin huolissani tästä. Jokaisen nuoren on saatava pikimmiten apua mielenterveysongelmiin.

4. Päihdeongelmat – Päijät-Hämeessä moni kärsii päihdeongelmista, joihin yhdistyy usein myös työttömyyttä ja syrjäytymistä. Päijät-Soten puututtava ongelmiin vahvasti!

Käytä ääntäsi tärkeissä vaaleissa. Aluevaaleissa ratkaistaan, miten sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palveluisi järjestetään.

”Tunnen Pekan yli 15 vuoden ajalta. Hänen kanssaan on ollut todella miellyttävä työskennellä, sillä hän on ratkaisukeskeinen, tulevaisuuteen suuntaava ja yhteistyökykyinen. Pekka mieluummin mahdollistaa kuin vastustaa. Luotettava ja avoin ehdokas!”

Kari Salmi, Lahden kaupunginjohtaja 1995-2003